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Registros recuperados : 18 | |
1. | | BELLON, K, R. da R.; MONTEIRO, P. H. R.; KLITZKE, R. J.; AUER, C. G.; ANDRADE, A. S. de. Behavior of thermally modified wood to biodeterioration by xylophage fungi. Cerne, v. 26, n. 3, p. 331-340, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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12. | | WINAGRASKI, E.; REISSMANN, C. B.; AUER, C. G.; MOTTA, A. C. V.; OLIVA, E. V. de; MONTEIRO, P. H. R. Variação na presença de ectomicorrizas em serapilheira de Pinus taeda submetido a teste de omissão de nutrientes em Jaguariaíva, PR. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 34., 2013, Florianópolis. Ciência do solo: para quê e para quem: anais. Florianópolis: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2013. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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14. | | MONTEIRO, P. H. R.; AUER, C. G. Avaliação do crescimento de mudas de Eucalyptus benthamii após o uso de Bacsol®. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE CIÊNCIA DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 30.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 14.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 12.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 9.; SIMPÓSIO SOBRE SELÊNIO NO BRASIL, 1., 2012, Maceió. A responsabilidade socioambiental da pesquisa agrícola: anais. Viçosa, MG: SBCS, 2012. FERTBIO 2012. 3 p. CD-ROM. Resumo expandido. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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15. | | MONTEIRO, P. H. R.; FARIA, Á. B. de C.; AUER, C. G.; ÂNGELO, A. C. Estudo sobre a viabilidade de remediação de pesticidas por ectomicorrizas e avaliação da sua tolerância em exposição ao glifosato. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE CIÊNCIA DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 30.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 14.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 12.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 9.; SIMPÓSIO SOBRE SELÊNIO NO BRASIL, 1., 2012, Maceió. A responsabilidade socioambiental da pesquisa agrícola: anais. Viçosa, MG: SBCS, 2012. FERTBIO 2012. 3 p. CD-ROM. Resumo expandido. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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16. | | MONTEIRO, P. H. R.; AUER, C. G. Ocorrência de Pisolithus tinctorius em plantios jovens de Eucalyptus benthamii. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 11., 2012, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2012. (Embrapa Florestas. Documentos, 240). Editores técnicos: Marcílio José Thomazini, Elenice Fritzsons, Patrícia Raquel Silva, Guilherme Schnell e Schuhli, Denise Jeton Cardoso, Luziane Franciscon. EVINCI. Resumos. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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Registros recuperados : 18 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
22/10/2019 |
Data da última atualização: |
13/08/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CAMPELO, F. A.; HENRIQUES, G. S.; SIMEONE, M. L. F.; QUEIROZ, V. A. V.; SILVA, M. R.; AUGUSTI, R.; MELO, J. O. F.; LACERDA, I. C. A.; ARAÚJO, R. L. B. |
Afiliação: |
Flávia A. Campelo, Universidade Federal de Minas Gerais; Gilberto S. Henriques, Universidade Federal de Minas Gerais; MARIA LUCIA FERREIRA SIMEONE, CNPMS; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Mauro R. Silva, Universidade Federal de Minas Gerais; Rodinei Augusti, Universidade Federal de Minas Gerais; Júlio O. F. Melo, Universidade Federal de São João Del-Rei; Inayara C. A. Lacerda, Universidade Federal de Minas Gerais; Raquel L. B. Araújo, Universidade Federal de Minas Gerais. |
Título: |
Study of thermoplastic extrusion and its impact on the chemical and nutritional characteristics and two sorghum genotypes SC 319 and BRS 332. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of the Brazilian Chemical Society, v. 31, n. 4, p. 788-802, 2020. |
DOI: |
10.21577/0103-5053.20190243 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The use of sorghum in human nutrition has been expanded due to its nutritional composition and its functional potential. Extrusion has been used to improve the quality of sorghum. The aim of this work was to assess the effect of extrusion in the nutritional composition, phenolic compounds content of two sorghum, and characterize the profile of chemical constituents by paper spray mass spectrometry (PS-MS). Extrusion increased the carbohydrate and fiber contents and reduced moisture, lipids and ashes, and enabling a higher degree of liberation of phenolic compounds and antioxidant activity. The fingerprint obtained in both ionization modes had been influenced by extrusion, allowing for a greater compounds? identification on the extruded samples. The analysis of sorghum samples? main components made distinguishing of the main constituents possible, as well as highlighted the extrusion effect and the influence of the genotypes. This study demonstrated that extrusion enabling a higher liberation of phenolic compounds, which were identified by the PS-MS technique. |
Palavras-Chave: |
Análise de componentes; Características nutricionais; Características químicas; Spray de papel. |
Thesagro: |
Extrusão; Genótipo; Sorgo. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/212310/1/Study-thermoplastic.pdf
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Marc: |
LEADER 02077naa a2200313 a 4500 001 2113363 005 2020-08-13 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.21577/0103-5053.20190243$2DOI 100 1 $aCAMPELO, F. A. 245 $aStudy of thermoplastic extrusion and its impact on the chemical and nutritional characteristics and two sorghum genotypes SC 319 and BRS 332.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe use of sorghum in human nutrition has been expanded due to its nutritional composition and its functional potential. Extrusion has been used to improve the quality of sorghum. The aim of this work was to assess the effect of extrusion in the nutritional composition, phenolic compounds content of two sorghum, and characterize the profile of chemical constituents by paper spray mass spectrometry (PS-MS). Extrusion increased the carbohydrate and fiber contents and reduced moisture, lipids and ashes, and enabling a higher degree of liberation of phenolic compounds and antioxidant activity. The fingerprint obtained in both ionization modes had been influenced by extrusion, allowing for a greater compounds? identification on the extruded samples. The analysis of sorghum samples? main components made distinguishing of the main constituents possible, as well as highlighted the extrusion effect and the influence of the genotypes. This study demonstrated that extrusion enabling a higher liberation of phenolic compounds, which were identified by the PS-MS technique. 650 $aExtrusão 650 $aGenótipo 650 $aSorgo 653 $aAnálise de componentes 653 $aCaracterísticas nutricionais 653 $aCaracterísticas químicas 653 $aSpray de papel 700 1 $aHENRIQUES, G. S. 700 1 $aSIMEONE, M. L. F. 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 700 1 $aSILVA, M. R. 700 1 $aAUGUSTI, R. 700 1 $aMELO, J. O. F. 700 1 $aLACERDA, I. C. A. 700 1 $aARAÚJO, R. L. B. 773 $tJournal of the Brazilian Chemical Society$gv. 31, n. 4, p. 788-802, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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